• Zaterdag 10 februari 2024 12:30

    De 2e wedstrijd van fase 3 stond op het programma. Unicum JO17-3 uit Lelystad. Een ploeg die 1e is geworden in de 2e fase, maar wel vorige week met 3-0 verloor van VVOP. Ook vandaag had v.v. Stroe niet de beschikking over Corne en Marijn. Ruben en Tjeerd keerde terug van blessures. Ook Sem en Siebe waren weer van de partij. Langs de lijn (of op de tribune) zagen we weer een flink aantal ouders.

    De wedstrijd stond vandaag onder leiding van B de Geyter. Na 3 minuten spelen schoot Sem hard van ruim 20 meter op het doel, maar verdween de bal in de handen van de keeper. Na een onderonsje tussen Sem en trainer Marco werd de ploeg iets omgezet. Sem ging mid-mid spelen en Ticho rechtshalf. Dit had te maken met de nr. 10 van Unicum, die kort achter de spits speelde, waardoor Ticho moest inzakken en die is aanvallend op zijn best. Sem is verdedigend sterker. Dat pakte goed uit. Stroe nam het heft in handen. Regelmatig was het tikkie-takkie voetbal en een genot om naar te kijken. In de 5e minuut was het al raak. Sem gaf de bal goed door op Rik, die 1 op 1 kwam met de keeper en de bal goed in de linkerhoek plaatste. 1-0! Daan had de 2-0 op zijn hoofd, maar de bal werd van de lijn gehaald. Na een kwartier spelen viel de 2-0. Steffan gaf de bal goed op rechts door op de snelle Rik en na een goede actie gaf de Rik de bal laag voor. Esri kwam op het juiste moment voor zijn man en tikte de bal binnen. Prachtige aanval. De vlagger van Unicum stak zijn vlag omhoog voor buitenspel bij Esri, maar de scheidsrechter had goed gezien dat Esri achter zijn man vandaan kwam en telde het doelpunt goed. Uit een vrij trap van Kevin kopt Sem niet veel later de bal voor de voeten van Daan, die simpel binnen schoot. 3-0 binnen 20 minuten en dat was de verdienste van Stroe. Toch kwam keeper Ryan ook nog in het verhaal voor. Hij dook een goed schot heel goed uit de hoek en niet veel later ontsnapte hij, toen de bal via de paal weer het veld in vloog. Siebe was ook dichtbij een doelpunt, maar zijn bal werd uit de hoek getikt door de keeper. Het doelpunt van de dag kwam op naam van Steffan, wat speelde hij net als vorige week weer een geweldige wedstrijd. Als rechtsback kwam hij voor de zoveelste keren weer opzetten. Kevin zag dit goed en gaf de bal breed op hem en Steffan kon zo het strafschopgebied in rennen en schoot de bal schitterend in de korte hoek. De keeper was gewoon kansloos. Met een zeer goede 1e helft en een 4-0 voorsprong zocht Stroe tevreden de kleedkamer op.

    Twan verving Siebe, die van de fysiotherapeut maar een helft mocht spelen. Binnen 10 minuten in de 2e helft kwam Stroe op 5-0. Een vrije trap van Ramon verdween via een bovenbeen van een speler in de hoek. Niet veel later viel ook de 6-0. Ticho veroverde goed de bal en na een mooie actie schoot hij de 6-0 binnen. Het niveau zakte in de 2e helft wel ver weg. Stroe was minder scherp en zo was het toch wat minder leuk om naar te kijken. Positief was de terugkeer van Ruben, maar in plaats van de aanval, mocht hij nu in de verdediging staan voor Ramon. Dat ging hem prima af. Ook Tjeerd mocht nog even aantreden. Hij verving de moegestreden Rik. Esri had de 7-0 op zijn schoen na een goede actie van Daan, maar de bal verdween naast het doel. In de laatste minuut liet de keeper een hard schot van Sem los en was Tjeerd er als de kippen bij om de bal alsnog het doel in de knallen. 7-0! Mooie uitslag en goed voor het doelsaldo.

    We gaan even 2 weken rustig aan doen, geen wedstrijden en op 2 maart vertrekken we naar Lelystad voor de uitwedstrijd tegen Batavia.