• Stroe legt asv Dronten het vuur aan de schenen.

Zaterdag 25 mei 2019 11:00

De laatste wedstrijd van de competitie stond vandaag op het programma. Thuis tegen asv Dronten JO17-3. Een spannende zaterdag voor Dronten. Deze ploeg moest winnen in Stroe om het kampioenschap binnen te halen. Nummer 2 en 3 speelden vandaag tegen elkaar en stonden binnen 2 punten van de koploper af. Aan de spelers van Stroe was vooraf te merken dat ze het kampioenschap niet cadeau gingen geven. Bij winst op de koploper kon Stroe zelf naar de 3e plaats klimmen, mochten de uitslagen op de andere velden gunstig zijn. Het nadeel voor Stroe was dat ze niet compleet waren. Rik(operatie) en Oscar(Ongelukje) waren afwezig. Alwin viel in bij de JO17 en Guido zat voor de zekerheid op de bank. Hij kwam terug van een langdurige blessure, dus kon maximaal 20 minuten spelen. De opstelling zag er als volgt uit:
    Jacco-Maurice-Johnny
    Sander-Jaron-Gerben
    Sven-Mitchel-Dymas-Rowan.
    Wissels: Alwin & Guido

Vanaf het beginsignaal was het gelijk duidelijk wat Dronten kwam doen. Zo snel mogelijk het kampioenschap binnen hengelen. Binnen 5 minuten wilde keeper Pelle ze al een beetje gaan helpen. Hij de gooide een bal pardoes in de voeten van de spits op randje 16, maar 1 tegen 1 redde Pelle fantastisch met zijn voet en verdween de bal naast het doel. Pelle maakt af en toe wel vaker een foutje, maar maximaal maar 1 in de wedstrijd en die had hij al te pakken. In de 12 minuut moest Gerben de strijd al staken met een blessure. Alwin verving hem en dit was een lelijke streep door de rekening, want alleen Guido(maximaal 20 minuten) zat op de bank. Dronten zette nog eens aan en Stroe ontsnapte wonderbaarlijk. Dronten schoot op de paal, vervolgens redde Pelle fantastisch en de rebound ging via de andere paal naast. Stroe kwam maar af en toe over de middenlijn en vaak konden Johnny, Maurice en Jacco dan achter een onmogelijke bal aan rennen. Toch werkte ze er hard voor, net als de rest van het team. Bij Dronten ging het ook niet soepel en het bleef lang 0-0. Pas in de 31e minuut kwam Dronten op voorsprong. Mitchel sprong net onder de bal door, waardoor de verdediging verrast werd en de buitenspeler van dichtbij op doel kon schieten en Pelle vrijwel kansloos liet. 0-1. Dit bleef tot aan de rust.

In de rust zocht Stroe de kleedkamer op, Dronten bleef op het veld. Doordat het slecht 0-1 was, bleef het een wedstrijd. Veel kansen zouden er niet komen, dus werd er een strijdplan klaar gemaakt. Stroe zou altijd 1 kans krijgen, die moest erin.

Langs de lijn werd het alleen maar drukker en drukker. Veel ouders, of andere familieleden kwamen WEER kijken. Dit is echt zo geweldig. Toch een teken dat de boys het enorm naar hun zin hebben in dit team en dit thuis ook blijven herhalen. De 2e helft was echt een genot om te zien. Stroe vocht voor elke meter, Dronten raakte de controle over de wedstrijd kwijt. Duel na duel werd er uitgevochten. Het ging er af en toe hard tegen aan van beide kanten. De scheidsrechter liet veel toe. Pelle hield Stroe met 2 prachtige reddingen in de wedstrijd. Nog altijd 0-1. 20 minuten voor tijd verving Guido de moegestreden Maurice. Stroe ging meer naar voren spelen en kregen een corner mee. De corner zeilde in het 5 meter gebied langs iedereen heen. Guido kwam bij de 2e paal een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken. Dit was de kans op de 1-1. Wat jammer. Op basis van vechtlust was dit zeker verdiend geweest, op basis van balbezit en kansen zeker niet. Terugkomend op de inzet van vandaag. Ongelooflijk zoals de groep streed voor elke meter en voor elkaar. Zelfs de ouders keken hun ogen uit. Een teken dat de sfeer in de groep geweldig is! Iedereen vecht voor elkaar en heeft ondertussen ook heel veel plezier! In de laatste minuten kregen beide ploegen geen kansen meer. Asv Dronten werd kampioen en kregen de felicitaties van Stroe. De spelers van Stroe kregen de complimenten van iedereen die langs de lijn stond, misschien wel net zoveel waard als een kampioenschap. Het was een zwaar seizoen voor het team, maar ontzettend veel geleerd. De 6e plaats in de 3e klasse is iets om trots op te zijn!

Voorafgaand aan het seizoen werd er 1 woord op het bord geschreven. Een woord dat elke wedstrijd en training bovenaan moest staan. Resultaat was minder belangrijk, dat zou van zelf komen als dat ene woord er maar was: PLEZIER!!!
    Wat hebben we dit seizoen een plezier gehad en dat gaan we komende dagen bezegelen óp het internationaal jeugdtoernooi in België.

Ouders, Familieleden, Kennissen, BEDANKT voor jullie komst langs de lijn! Tot volgend seizoen!!!

Man of the Match: Pelle van Asselt