• STROE Vooraf had trainer Bert van den Brink zijn ploeg op Twitter laten weten. "We moeten vandaag als team de geschiedenisboeken in! Met branie en bravoure." Dat eerste gebeurde, want Stroe won na een spannende wedstrijd met 1-0 van GVC en werd na een spannende tweestrijd met Veluwse Boys kampioen van de 4e klasse B. Daarmee keerde de ploeg na één seizoen weer terug in de 3e klasse.

    Na de hervatting werd de strijd steeds feller, maar het voetbal minder. Stroe had wel een licht overwicht, maar kon evenals GVC geen uitgespeelde kansen creëren. In de 73e minuut schreeuwde heel GVC om een strafschop, toen de doorgebroken Jurrian Veldhuizen werd neergelegd. De scheidsrechter liet echter doorspelen. Stroe voelde het gevaar en trok het initiatief weer meer naar zich toe. Dennis van den Brink zette goed door en schoot knap in. Doelman Marco Dompé kon het schot nog net corner werken. Twee minuten later liet doelman Gerben Slingerland een hoekschop van Douwe de Vries los, maar kon Mark Koudis nog net wegwerken voor het gevaarlijk werd. In de blessuretijd was Stroe nog dicht bij de 0-2, maar Dylan Morren strandde met zijn rush op de doelman, die even later een kopbal van Roy Groenevelt knap uit zijn doel hield.

    Groot was de vreugde bij Stroe, toen de scheidsrechter voor het laatst floot.

    "De jongens hebben zich knap aan mijn twitterbericht gehouden", aldus een opgeluchte trainer Bert van den Brink na afloop. "GVC voetbalde goed, maar werd slechts eenmaal echt gevaarlijk bij dat penaltymoment. Daar ontsnapten we."

     

    (Bron Barneveldse Krant)