• Zaterdag 11 november 2023 12:15
  Stilte,

  Stilte.. 1 minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd. Totale stilte op veld 1 en op de tribune. Enkel gekakel hoorde je van een wedstrijd op een naast gelegen veld was te horen, maar bij ons was het totaal stil, ter nagedachtenis aan Henk Vos(83) en Jaap Mensink(81). 2 leden die ons de laatste 2 weken zijn ontvallen. Niet zomaar leden, maar beide leden van Verdienste bij v.v. Stroe. Ontzettend veel werk hebben deze mannen bij v.v. Stroe gedaan. Henk ook de opa van onze middenvelder Esri.

  Vorige week zijn we begonnen aan fase 2. 6 wedstrijden met maar 1 doel. 1e worden, want wij willen(moeten) naar de 2e klasse. We zijn goed begonnen met winst in Ede bij Blauw-Geel. In een regenachtige wedstrijd wonnen we daar met 1-4 door doelpunten van Rik(2), Kevin en Marijn. Vandaag kwam Terschuurse Boys op bezoek. Geen onbekende, want we hebben in september al tegen hen gespeeld en wonnen toen met 5-1.

  In de 4e minuut had Stroe al op voorsprong kunnen komen. Een afgemeten vrije trap van Ramon kwam uiteraard bij Daan terecht, maar die zag zijn wippertje wel over het de keeper heen gaan, maar helaas naast het doel. Terschuur werd in de 6e minuut uit een corner bijna gevaarlijk, maar de bal zeilde hoog over het doel van Ryan heen. Esri speelde vandaag weer geweldig en strandde iets later op de keeper en uit de corner kopte Daan de bal precies in de handen van de keeper. Na een kwartier spelen kwam Stroe op een 1-0 voorsprong. Een prachtige tikkie takkie tussen Esri, Ticho en Rik zorgde uiteindelijk ervoor dat Ticho vrij voor de keeper kwam en met een diagonaal schot liet hij de keeper kansloos, Stroe vergat vervolgens om de wedstrijd op slot te gooien. Rik 1 op 1 met de keeper, Tjeerd alleen voor de keeper. Beide spelers wisten niet te scoren. Stroe speelde geweldig goed. Terschuur kwam er niet aan te pas. Maar nog altijd “maar” 1-0. Terschuur schoot na 30 minuten voor het eerst op het doel. Een (wanhoop) schot van 30 meter was een prooi voor Ryan. Ondanks het grote overwicht was het slechts 1-0 met rust.

  Ook de 2e helft was Stroe veel beter dan Terschuur. Via Twan en Daan kwam de bal bij de vrijstaande Ruben, maar die schoot de bal hoog over. Een vrije trap van Kevin werd uit de kruising getikt. Uit een voorzet van Corne schoot Ruben op de lat. Zo bleef het maar 1-0. Keeper Ryan kwam maar niet in het stuk voor. Ook Rik schoot in vrijstaande positie de bal hoog over. En Terschuur? Die overleefde de storm aanvallen ternauwernood en loerde op die ene kans en die kwam er.. 5 minuten voor tijd doken ze ineens op voor keeper Ryan, maar met een geweldige reflex dook Ryan de bal uit de hoek en voorkwam zo de 1-1.

  Zo won Stroe JO17 ook de 2e wedstrijd en speelde het vandaag zeer volwassen. Enorm veel balbezit, bewegende spelers, prachtige aanvallen. De begeleiding was er zeer trots op en deelde de verdiende complimenten ook uit aan de jongens.

  Komende zaterdag is Stroe JO17 vrij.