• Zaterdag 16 maart 2024 12:00

  De ene week is de andere niet bleek vandaag maar weer. Vorige week verloor vvStroe JO17 thuis op Sportpark de Bosrand 2 dure punten tegen Nunspeet JO17-2. Een team dat met enorm veel inzet Stroe van de winst afhield. Ook een wedstrijd waar Stroe niet heel veel kansen wist te creëren.
  Vandaag een prachtige derby op het programma. We gingen op bezoek bij onze buurman uit Voorthuizen: VVOP JO17-2. Een team dat ook gelijk had gespeeld tegen Nunspeet en wat maar net onder ons op de ranglijst stond. We konden onze borst natmaken.

  Helaas was onze aanvoerder Ticho begin deze week geblesseerd geraakt aan zijn schouder, gelukkig kregen we donderdag een goed bericht van hem dat hij het zaterdag toch wilde gaan proberen. Om geen risico te nemen zette trainer Marco hem op de bank en dat betekende dat er een omzetting in het team moest komen. Steffan kwam laatste man staan en verder stonden Corne, Jeffrey en Ramon bij hem in de verdediging. Op het middenveld vonden we nu Daan, Kevin en Esri terug. Daan was vandaag de aanvoerder. In de aanval stonden Marijn, Rik en Twan. Op de bank Ticho en Tjeerd, Dan missen we nog 1 persoon en dat was Ruben. We moesten er weer 1 afstaan aan de JO16 en met 14 spelers bij ons, is dat geen probleem.

  Terug naar de wedstrijd, wat konden we van VVOP verwachten en hoe stonden we vandaag zelf te voetballen? Voor de wedstrijd was trainer Marco heel duidelijk in de kleedkamer. Buiten het veld hoeven wij geen vrienden van elkaar te zijn, maar moeten we elkaar wel respecteren, maar in het veld en in de kleedkamer zijn wij 1 team. We zeuren niet op elkaar, maar steunen elkaar en gaan voor elkaar door het vuur. Woorden die bleven hangen in de wedstrijd. Stroe was ontketend vanaf minuut 1. Met een schitterende actie van Daan aan de linkerkant zette hij na een voorzet Twan vrij voor de keeper. Dit had de 0-1 al kunnen zijn, maar Twan stuitte op de keeper. De kansen voor vvStroe bleven maar komen. Rik schoot hard en hoog naast, Esri schoot na een goede bal van Marijn rakelings naast het doel. Marijn uit een corner schoot op de keeper. Kevin na een goede bal van Corne zag zijn schot van 17 meter uit het doel geranseld worden. Ondertussen hadden we een kwartier gespeeld en daar was het 1e balcontact voor keeper Ryan. Tot op dat moment was Ryan nog niet in het spel betrokken geweest. Twan kreeg wederom een goed kans om te scoren na goed werk van Daan en Rik. Het bleef zo 0-0 en het werd nu toch eens tijd voor een doelpunt. In de 23e minuut verdedigde Steffan goed en gaf de bal goed tussen door aan Ramon en die gaf een heerlijk balletje mayonaise over de verdediging van VVOP, de aanname van Kevin was perfect en hij wilde om de keeper heen, maar die vloerde hem. Penalty. Dat was een koud kunstje voor Kevin. 0-1. De ban was gebroken. Een minuut later had Marijn de 2-0 op de slof, maar zijn lobje belandde op de lat. Na een half uur spelen kreeg VVOP haar 1e mogelijkheid, maar de vrije trap was een makkelijke prooi voor Ryan.

  We zochten de rust op met een 0-1 voorsprong en dat was mager, waar een 5 of 6-0 was meer op zijn plaats geweest. We vroegen ons hardop af ; was VVOP zo matig of waren wij zo goed?
  Ticho verving Marijn en Esri schoof een plaats op.

  De 2e helft begon rommelig. VVOP gooide het op het fysieke en met veel strijd probeerde ze het spel van Stroe te ontregelen. Dat lukte zo’n 10 minuten. Uit een corner kopte Daan schitterend de 0-2 tegen de touwen. Tjeerd verving Twan die een prima wedstrijd had gespeeld. Na een goede actie van Ticho schoot Tjeerd bijna de 0-3 in het doel, maar de bal verdween net naast het doel bij de 1e paal. Ook Esri kreeg nog een enorme kans na een bal van Rik, maar schoot op de keeper. De 0-3 kwam alsnog. Kevin kwam vrij voor de keeper na een mooie bal van Corne en besliste de wedstrijd definitief. De 0-3 was ook de eindstand. Stroe speelde onder toezicht van veel ouders en familieleden een goede wedstrijd en omzetting van Daan en Steffan smaakt naar meer.

  Komende zaterdag spelen wij thuis tegen Terschuurse Boys JO17 om 10:30