• Zaterdag 7 maart 2020 10:30

De thuiswedstrijd tegen Elspeet JO17 stond vandaag op het programma. Heerlijk op het hoofdveld, goed weer erbij, dus alle ingrediënten voor een mooi pot voetbal waren aanwezig. Alle 15 spelers waren er ook, dus moesten er 4 op de bank beginnen. De opstelling zag er als volgt uit:

----Jacco-------Oscar----
    Luca-Patrick-Sander-Rowan
    Sven-Mitchel-Dymas-Aron
    -----------Pelle---------------
    Wissels: Gerben, Jaron, Rik & Johnny.

Elspeet JO17 is één van de koplopers in de competitie, wat natuurlijk niet zoveel zegt na 3 wedstrijden spelen. Vanaf de 1e minuut liet Elspeet zien dat het een behoorlijk potje kon voetballen. De bal ging snel rond en Stroe stond erbij en liep er achteraan. Verder dan het strafschopgebied kwam Elspeet echter niet, de 1e kans van de wedstrijd was voor Stroe. Sander stoomde vanaf het middenveld op naar de linkerkant van het veld en zijn voorzet was zo scherp dat de bal pardoes via de lat weer het veld in stuiterde. Elspeet bleef het spel bepalen, Stroe was vooral slordig, maar verdedigend stond het als een huis. Elspeet kwam er maar niet door bij Aron, Sven, Mitchel en Dymas, vooral die laatste stond weer te verdedigen als Jaap Stam in zijn beste dagen. In de 20e minuut kreeg Elspeet zowaar een kansje, maar de bal ging voorlangs bij Pelle, die de bal dan ook liet gaan. Dit leek Stroe toch ineens wakker te schudden, want diverse kansen waren er te noteren in zeer korte tijd. Na een goede actie van Patrick zette hij Jacco ineens vrij voor het doel van Elspeet. Jacco kon vrij uithalen, maar schoot vrij voor de keeper de bal een paar meter naast. Hier had hij Stroe op voorsprong moeten schieten. Een minuut later kreeg Patrick de mogelijkheid, maar zijn schot in de korte hoek werd gepakt door de keeper. Rowan met een goede voorzet vanaf de rechter kant bereikte net Oscar niet. In de 25e minuut kreeg Stroe een vrije trap op 40 meter van het doel. Mitchel bracht de bal hoog in het strafschopgebied en na een stuit kon Sander de bal met een lob over de uitkomende keeper heen krijgen, maar helaas ook over de lat. Gerben kwam het veld in voor Rowan. Voor de rust kreeg Stroe nog een kleine mogelijkheid. Patrick zette goed door en gaf de bal op Oscar, die met de buitenkant van zijn voet probeerde te schieten op randje 16, maar de bal draaide ruim naast het doel. Ruststand 0-0.

In de rust werd er volop gewisseld. Rik kwam er in voor Luca, Jaron voor Patrick, Johnny voor Oscar en Rowan voor Sven. De 0-0 was vooraf gezien een prima stand, maar gezien het aantal mogelijkheden mocht Stroe niet tevreden zijn.

In de 2e helft begon Elspeet fel en schoot al snel naast het doel van Pelle, iets later schoten ze van afstand op het doel, maar dit was een prooi voor Pelle. In de 46e minuut ging Johnny er aan de rechterkant goed vandoor en gaf de bal op Sander, die op zijn beurt weer Rik vrij zag staan. Het schot van Rik van zo’n 18 meter was een prooi voor de keeper. Een minuut later viel ineens de 0-1. Dymas liet een voorzet toe vanaf de rechterkant, raakte de bal nog wel aan, maar hierdoor was Pelle uit positie en dook de aanvaller voor Aron op om de bal bij de 2e paal binnen te koppen. Stroe kreeg al vrij snel een grote kans op de gelijkmaker. Via Jaron, Rik en Gerben kwam de bal bij Sander die de bal onderkant lat weer het veld in schoot. Het geluk zat Stroe niet mee en dat had Elspeet wel in de 58e minuut. Rowan kopte de bal iets over de middenlijn goed terug op Mitchel, maar in plaats van naar de bal toe te komen deed hij juist een stap naar achteren. Hierdoor kwam er een aanvaller van Elspeet tussendoor en ging met de bal het strafschopgebied in. Mitchel was sneller en schermde de bal goed af met zijn lichaam, maar de aanvaller stapte op de enkel van Mitchel. Deze overtreding werd niet gezien door de scheidsrechter en zo schoot de aanvaller de bal langs Pelle op. 0-2. Met name Pelle was woest en sprintte met nog een paar spelers naar de scheidsrechter, maar die bleef bij zijn standpunt en keurde de 0-2 goed. Erg zuur voor Stroe. Stroe ging nu vol op de aanval spelen en kreeg na een goede actie van Patrick via Rik een grote kans, maar de bal verdween in het zijnet.

Zo bleef het 0-2 voor Elspeet. Stroe vergat zich ondanks rommelig voetbal te belonen. Positief blijven wij wel, weer niet weggespeeld in de 2e klasse, 2x gelijkspel, 2x verloren. De winst komt vanzelf!