• Zaterdag 9 februari 2019

  Na weken van sneeuw, bagger en regen konden wij vandaag eindelijk weer eens voetballen. 15 december was de laatste wedstrijd geweest. De winterstop en 2 afgelaste wedstrijden zorgde ervoor dat wij bijna 2 maanden niet gevoetbald hadden. Vandaag was het weer niet veel beter. Er stond een harde wind en in Zeewolde voetballen is dan zeker geen pretje, daar lijkt het altijd extra hard te waaien. Vervolgens kregen wij te horen dat we ook nog eens op het achterste veld moesten spelen. Dat was een eind lopen, gelukkig was het wel droog en dronken de ouders, leider en trainer vooraf even warme koffie in de kantine.

  De enorme wind zorgde er voor dat Hendri koos voor de wind tegen de 1e helft. Iedereen nog lekker fris en proberen de 0 te houden in de 1e helft en de 2e helft toeslaan met de wind achter. De opstelling zag er als volgt uit:
  Jacco-Gerben-Johnny
  Rik-Jaron-Sven
  Dymas-Mitchel-Sander-Rowan
  Wissels: Maurice, Oscar en Marissa.

  Marissa was aan het team toegevoegd vandaag. De dames waren vrij vandaag en deze spring in het veld wil maar al te graag voetballen. Vanaf het beginsignaal van de scheidsrechter was het erg moeilijk voetballen. De wind was een enorme spelbreker, maar Stroe ging daar goed mee om. De ploeg hield de bal voornamelijk laag en al combinerend was zelfs de 1e kans voor Stroe. In de 3e minuut kon Jaron uithalen vanaf randje 16, maar hij schoot te zacht in, waardoor de keeper redding kon brengen. Zeewolde werd iets later gevaarlijk door een hard schot net over het doel van Pelle te schieten. Het scheelde maar weinig of Stroe was in de 11e minuut op voorsprong gekomen. Jaron veroverde de bal en speelde schitterend door op Rik en op de rand van het strafschopgebied schoot Rik de bal maar rakelings over het doel heen. Mooie aanval weer! 2 minuten laten was weer bijna raak. Sven veroverde heel goed de bal op de middenlijn, speelde de bal goed door op Rik, die Gerben weer vrijspeelde. Met een prachtige boogbal van Gerben leek het 0-1 te worden, maar de bal verdween net naast het doel. Langs de lijn was het ondanks de wind genieten voor de supporters van v.v. Stroe. Ook de vader en zusje van Oscar kwamen zelfs langs om te supporteren. In de 18e minuut ging laatste man Mitchel op avontuur, met de bal aan zijn voet stoomde hij op tot zo’n 20 meter van het doel en schoot hard richting het doel, maar ook deze bal zeilde net naast het doel. Kreeg Zeewolde ondanks de wind mee dan geen kans? Nee eigenlijk niet. De verdediging met Rowan, Dymas, Mitchel en Sander stond weer als een huis. Keeper Pelle had wel moeite met het uittrappen, maar dat was ook vrijwel onmogelijk met deze wind. Keer op keer ging het toch goed. Na een kleine 30 minuten stond het nog altijd 0-0! Zou het plannetje dan toch gaan lukken? Oscar verving Rik, Gerben terug op het middenveld en Ossie de spits in. Bijna een gouden wissel! Gerben stuurde Ossie onmiddellijk met een prachtige pass de diepte in en met zijn 1e balcontact schoot Ossie langs de keeper op, maar ook net naast het doel. Was een heerlijke aanval, Stroe verdiende de voorsprong. De voorsprong kwam alsnog in de 35e minuut. Weer was het Gerben die Oscar wegstuurde en met een hard schot vanaf hoek 16 schoot Oscar raak in de korte hoek. Mooi doelpunt en 0-1 voor v.v. Stroe! Vlak voor de rust kreeg Stroe nog een vrije trap op zo’n 30 meter van het doel. Mitchel schoot de bal schitterend over de verdediging heen, waar Oscar zeer snel reageerde en de bal langs de keeper op schoot. 0-2! Dit was ook de ruststand.

  In de rust gingen we weer naar de kleedkamer. De ploeg kreeg de complimenten en met de wind mee moest de 2e helft wel even afgemaakt worden. Geen risico achterin en voorin de 0-3 scoren, dan was het gedaan. Maurice verving Johnny en dook de spits in. Dymas ging eruit voor Marissa.

  Terwijl iedereen weer klaar was om te starten voor de 2e helft, was het alleen wachten op de vlagger van Stroe. Leider Gert had last van knie en had gevraagd of er ouders waren die hem konden vervangen. De vader van Rik deed dit voortreffelijk de 1e helft en de vader van Jaron zou de 2e helft vlaggen, alleen zaten de ouders wat langer aan de koffie dan de spelers.

  Ondanks de wind mee in de 2e helft had Stroe moeite om de bal in de ploeg te houden. Zeewolde deelde de lakens uit en Stroe moest in de achteruit. Zeewolde had een aanvaller in de ploeg die behendig was en Sander werd daar op gezet. Het was dan ook Sander die met zijn enorme werklust de speler van een schot af moest houden. Zeewolde kreeg wat mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, maar het vizier stond niet altijd even scherp en keeper Pelle was ook niet te passeren vandaag. Stroe kwam na een kwartier toch op de verlossende 0-3 voorsprong. Jacco reageerde zeer goed op een diepe bal die voor de keeper leek te zijn. Jacco was sneller bij de bal en tikte de bal langs de keeper op het doel in. Als een dolle ging hij over het veld met zijn trotse moeder langs de lijn. Halverwege de 2e helft werd Jacco gewisseld voor Dymas. Marissa ging vanuit de verdediging nu in de aanval spelen op links. Voor haar een zeer ongebruikelijke positie, maar fysiek kwam ze achter in net iets te kort en heeft Dymas wat extra in te brengen. Sven verving Rowan en Johnny verving Gerben. Vlak voor tijd leek Marissa de 0-4 binnen te schieten. Ze kreeg de bal op zo’n 20 meter van het doel in haar voeten en schoot de bal schitterend op het doel. De keeper stond genageld, had geen schijn van kans, maar de bal knalde via de binnenkant van de paal weer het veld in. Zo bleef het 0-3 en was Stroe niet alleen tevreden, maar ook heel trots op deze uitslag! Complimenten ook voor Zeewolde JO17-3. Een zeer vriendelijk team. Niets geen onenigheid op het veld. Een goedlijdende scheidsrechter, die in de rust al bij leider Gert had aangegeven dat hij al heel lang floot, maar had vrijwel nooit mee gemaakt dat hij een helft lang nauwelijks had gefloten voor een overtreding!

  Komende zaterdag speelt Stroe thuis tegen Unicum JO17-4 om 10:00!

  Het complete team wordt uitgeroepen tot man of the match!