• Vandaag de wedstrijd tegen middenmoter SKV JO17-2 uit Wageningen. Wij hebben het wel getroffen met de uitwedstrijden. Alle wedstrijden tegen clubs uit Wageningen en Bennekom zijn uit. Gelukkig is het via de snelweg slechts een half uur rijden. Iets wat dit seizoen volgens mij nog niet voorgekomen is, was dat alle spelers van de JO17 aan de wedstrijd mee deden. Uit voorzorg was Jordi van de JO14 mee gevraagd. In Wageningen aangekomen kregen leider Gert en trainer Hendri een heerlijk bakje koffie aangeboden. Terwijl ze lekker onderuit gezakt in de stoel zaten, kwamen daar wat spelers aangelopen en vroegen waar de tenues waren. Al vrij snel was duidelijk dat deze nog in Stroe stond. Gelukkig bood SKV ons de helpende hand door een tenue beschikbaar te stellen. Hier waren we heel erg blij mee. 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd stond iedereen op het veld. Snel een warming up en een opstelling werd ook even uit de duim gezogen door de trainer en zie zag er als volgt uit:

  Johnny-Maurice-Oscar
  Sven-Jaron-Gerben
  Dymas-Mitchel-Sander©- Rowan
  Wissels: Jacco, Rik & Jordi.

  De voorbereiding op de wedstrijd was rond uit slecht te noemen, Dat beloofde wat voor de wedstrijd. Vanaf het beginsignaal trok SKV al in de aanval en liet Stroe niet in het spel komen. Dit was ook lastig op een knollenveld, ver van de bewoonde wereld waar je slechts een waakhond hoorde blaffen. Het was amper te geloven, maar na 10 minuten kwam Stroe op voorsprong! Pelle schoot de bal ruim over de middenlijn heen en Oscar Mbappe startte de brommer en scheurde richting doel en schoot de bal heerlijk in de verre hoek! 0-1 vvStroe. Lekker hoor! 5 minuten vrijwel dezelfde situatie. Nu was het Mitchel van Dijk die de bal over de verdediging heen legde en daar ging Oscar Mbappe weer op de brommer en Tinus op de BSA(grapje) en weer scoorde Oscar subliem en stond het 0-2! Wat een heerlijk begin van de wedstrijd. Te snel in de wedstrijd viel de 1-2. Een voorzet vanaf de zijkant moest Pelle loslaten en in de rebound scoorde SKV de aansluitingstreffer. Amper 2 minuten later hielp de scheidsrechter SKV een handje door een onbegrijpelijk penalty te geven. Er gebeurde werkelijk niets, wellicht was zijn bril beslagen door het spel dat heen en weer vloog. Op het moment dat SKV de aanloop nam voor de penalty kwam Pelle zijn doel uit en legde de bal 3 cm naar achter. De bal lag niet goed volgens onze goalie. De penalty werd genomen en daar dook Pelle de bal fantastisch uit de hoek, maar de bal werd nog niet weg gewerkt, veel spelers in het strafschopgebied, maar niet veel later had Pelle de bal in zijn handen en schoot deze naar voren. Een vreugde kreet liet hij los. Pelle, De keeper die beter is dat Hugo LIoris, De keeper die gekker is dan El LOCO – Rene Higuita uit Colombia, De keeper die….zo kunnen we nog wel even door gaan. Een slaapmomentje na een half uur spelen zorgde er voor dat SKV toch de gelijkmaker binnen schoot. 2-2. Erg zuur. Stroe kreeg nog een enorme kans via Johnny. Oscar gaf een heerlijke voorzet en bij de 2e paal moest Johnny de bal ineens op zijn pantoffel nemen. Een wereld doelpunt of een bal die huizenhoog overging? Helaas het laatste. De laatste 10 minuten waren voorledig voor SKV. Stroe moest in zijn achteruit en wist de 2-2 tot aan de rust vast te houden.

  In de rust bleven we op het veld. De zon zakte steeds verder achter de bomen en het werd ook steeds kouder. Jacco stond te popelen om te mogen voetballen. Hij was enkele weken geblesseerd geweest en dat is voor onze spring in het veld niet leuk. Nu mocht hij weer en dat op zijn 16e verjaardag! Hij kwam erin voor Johnny.

  Wat vandaag ook weer opmerkelijk was, was dat buiten de rijders om, ook weer de extra ouders/ familieleden kwamen kijken. De vader Oscar kwam halverwege de 1e helft. Had helaas de 2 doelpunten gemist van zijn zoon, ook niet zo raar natuurlijk, want zoonlief was vandaag op de brommer gewoon iedereen te snel af. Van Dymas kwamen zijn moeder, broer, zus met haar dochter ook kijken.

  In de 2e helft zagen wij toch een minder goed vvStroe. SKV scoorde al snel de 3-2 en ook de 4-2 viel binnen 20 minuten. Jordi verving Sven en viel ook vandaag weer goed in. Met nog 7 minuten op de klok kreeg Stroe een corner. Keeper Pelle stond op de middenlijn en vroeg aan zijn trainer of hij niet een keer mee mocht. Prima was het antwoord en daar stoof Pelle het strafschopgebied in. De corner was zeer goed en Pelle had wel 3 man om zich heen en iedereen keek naar Pelle, maar niet naar Dymas, want die stond helemaal vrij bij de 2e paal en schoot de bal hard in het doel. 3-4! Stroe was weer terug in de wedstrijd. Het werd nog een alles of niets. We deden van alles, maar kregen helaas niets. Geen punten voor Stroe, maar ontevreden konden we ook niet zijn. De titel man of the match gaat vandaag naar onze keeper Pelle van Asselt.

  Komende week moet Stroe JO17 weer laat in de middag spelen. In Ede tegen DTS JO17-3.