• Zaterdag 8 december 2018 14:30

  De laatste uitwedstrijd stond vandaag op het programma. Wederom naar Wageningen toe. Vandaag op bezoek bij ONA JO17-2. Een ploeg dat net boven ons stond. Stroe was compleet, dus 13 spelers, leider en trainer en 3 ouders kwamen in Wageningen aan. Al snel kregen we te horen dat de wedstrijd een kwartier later zou beginnen, omdat er nog een wedstrijd op het veld bezig was. Eerst maar een bakje koffie en die smaakte goed. Het was guur weer, maar wel droog. De opstelling was:

  Jacco-Mau dobbelsteen-Oscar
  Sander-Jaron-Gerben
  Rowan-Mitchel-Dymas-Sven
  ---------------Pelle----------------
  Wisselspelers: Rik & Johnny

  Eindelijk kon de wedstrijd beginnen. 14:45. ONA JO17-2 had maar 11 spelers. Voor hun speelde de JO17-1 en hup daarvan kwamen 3 spelers aanlopen om met de JO17-2 mee te doen. Een tuinkabouter als scheidsrechter en het setje was compleet. De wind kon vandaag wel eens grote spelbreker gaan worden. Aanvoerder Sander koos ervoor om in de 1e helft de wind vol in de rug te hebben. Stroe ging flitsend van start. Al in de 2e minuut kon Mau dobbelsteen een voorzet van Oscar binnen koppen, maar hij kwam iets lengte te kort om de bal in het doel te krijgen, nu ging de bal net naast het doel op. In de 5e minuut kreeg Stroe een corner, die Oscar ging nemen. Mau gooide snel de dobbelsteen op 6, steeg niet alleen boven zichzelf uit, maar boven iedereen bij hem in de buurt en kopte de bal schitterend langs de keeper op het doel in. 0-1! ONA ging snel wisselen. Eigen spelers werden op de bang gezet en de betere spelers in het veld. Stroe bleek niet onder de indruk en combineerde er vrolijk op los. Het was gewoon genieten langs de kant. Na een kwartier spelen was het weer raak. Stroe schoot de bal eerst hard op de paal, maar in de rebound schoot de goed spelende Gerben schitterend raak. 0-2! ONA kwam er tot 2x toe gevaarlijk uit, maar Pelle redde katachtig op de inzet. In de 25e minuut kreeg Stroe een penalty. Keeper Pelle mocht deze nemen van de trainer en hij sprintte heel blij naar de penaltystip. Het duurde even voordat Pelle mocht aanleggen, maar vol overgave schoot hij de pingel raak! De vreugde was van korte duur. Hoewel de scheids al naar de middenstip had gewezen, vond hij toch dat de pingel overnieuw moest genomen worden. De wind had de bal aan het rollen gebracht op het moment dat Pelle schoot. Geen probleem voor onze keeper, want die maak je niet gek en schoot de bal er nog een keer in. Bam! 0-3! Weer vreugde bij v.v. Stroe. Dit kon niet meer misgaan toch? Nou toch wel. Nog voor de rust ging de verdediging tot 2x toe de fout in en stond het ineens 2-3. Dit was een enorme domper. Vlak voor de rust kreeg ONA de 12e man op het veld. Suares(FC Barcelona) is de schwalbe koning van het voetbal. De aanvoerder van ONA deed het nog beter en dook op de achterlijn een meter over het been van Mitchel heen. De tuinkabouter gaf maar wat graag een penalty aan zijn cluppie. Dit was natuurlijk een kans om weer gelijk te worden. Pelle werd de verkeerde hoek in gestuurd en de 3-3 was een feit. Een enorme domper die in de kleedkamer verwerkt moest worden. De 2e helft zou Stroe ook nog eens de wind vol tegen hebben. Het strijdplan was klaar en vol goede moed het veld op, nou veld… er leek meer op gladde vloerbedekking. Een goedkoop kunstgrasveldje. Wat zijn wij bij Stroe toch verwend met een heerlijk matje.

  De 2e helft was zwaar en pittig voor een zeer hard werkend v.v. Stroe. ONA kreeg wederom een pingel. Over deze overtreding van Mitchel, die de man blokte konden wij weinig zeggen. Je kan er 1 geven en dat deed meneer tuinkabouter maar al te graag. 4-3 voor ONA. Stroe ging verder goed met de wind om. De uittrappen van Pelle waren van zeer hoog niveau. Sven, Dymas, Rowan en Mitchel werkten hard en goed in de verdediging. De klok tikte onder tussen verder. Met nog 10 minuten op de klok ging een goede aanvaller van ONA(17-1) geblesseerd naar de kant. Stroe reageerde onmiddellijk. Sander ging van de voorstopper positie naar de linksbuiten positie. Mau naast Johnny de spits in. Stroe kreeg 2 grote kansen via Gerben en Oscar. Beide spelers ging voor eigen succes, waar een andere speler er beter voor stond. Sander kreeg vervolgens een flinke duw bij de cornervlag, maar kabouter vond dat er niets aan de hand was en ONA kreeg de ingooi. Sander reageerde woest en gooide de bal op de speler. Dit koste hem geel en 10 minuten straf. Het ging nu wel erg lastig worden met 10 man. Zelfs Jacco kreeg bijna geel in de wedstrijd nadat hij was doorgegaan op de keeper. Zijn uitleg bij de scheidsrechter dat het per ongeluk was gegaan, overtuigde de scheids voldoende om geen kaart te trekken. Een vrije trap werd er in de 80e minuut ook nog eens ingeschoten door ONA. 5-3. Sander mocht weer terug het veld in. Volgens onze klok de laatste minuut van de wedstrijd. Echter duurde de wedstrijd 10 minuten lager. 10 minuten!!! Jaja blessuretijd volgens de scheidsrechter. Wat een grap, zoals zoveel vandaag. Het blijft echter wel erg zuur dat je als team een 0-3 voorsprong weggeeft.
  Volgende week spelen we thuis tegen Terschuurse Boys JO17-1. Een zware pot voor ons. De nummer 3 wist de kampioen van de competitie, SDVB vandaag op 0-0 te houden, waar wij met 4-1 klop kregen. 12:30 aanvang op het hoofdveld! Kom kijken, want ons team straalt ondanks verlies wel heel veel plezier uit! Laat wij het woord “PLEZIER” nu net bovenaan de lijst hebben gezet aan het begin van het seizoen! Dit jonge team zal dit seizoen niet om titel mee gaan strijden, maar met zoveel plezier elke week weer trainen en spelen is al een prijs op zich!

  Man of the match: Gerben Goorhuis en Mau Dobbelsteen

  Tot volgende week!