• Stroe is er niet in geslaagd om de derde thuisoverwinning op rij te boeken. Subtopper CSV’28 was met 2-5 te sterk voor Stroe dat door de terechte nederlaag naar de tiende plaats op de ranglijst zakt.

    De bezoekers uit Zwolle zijn een garantie voor spektakel, CSV’28 heeft de meest productieve aanval van de competitie en alleen de onderste twee clubs hebben meer tegentreffers moeten incasseren. Op De Bosrand moest Stroe de eerste helft op de tenen lopen om de makkelijk voetballende bezoekers bij te benen. In een openingsfase met weinig kansen had CSV’28 het balbezit zonder tot veel kansen te komen. De 0-1 vlak voor rust was dan ook een tegenvaller voor het hardwerkende team van trainer Jan van den Heuvel.

    Direct in de tweede helft besliste CSV’28 eigenlijk de wedstrijd door tweemaal binnen drie minuten te scoren. Aanvalsleider Milan van Essen was daarna bij een corner alert om een kopbal van Mark Koudijs in te schieten: 1-3. Nadat CSV’28 voor de vierde keer had gescoord, kopte Mark Koudijs uit een Perfect genomen corner door Giovanny van Dijk het tweede doelpunt van Stroe binnen. In de laatste fase ging Stroe met wat meer risico op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de laatste goal werd gemaakt door CSV’28: 2-5.

    Stroe-aanvaller Milan van Essen was duidelijk over de nederlaag: ,,CSV’28 heeft terecht gewonnen, zij hebben goede opbouwers en waren beter aan de bal. Wij waren slordig in balbezit en kregen zeker voor rust weinig kansen. Wij kwamen met goede moed en vol energie uit de kleedkamer en hadden instructies gekregen over hoe we beter druk konden zetten maar binnen vijf minuten hadden ze twee keer gescoord.”

    De pas 18-jarige topscorer van Stroe scoorde zelf alweer zijn zesde competitiegoal van dit seizoen en daarmee zijn twintigste competitietreffer voor de hoofdmacht van zijn club. Van Essen: ,,Natuurlijk hoop ik zoveel mogelijk te scoren en wil ik topscorer worden. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Stroe, voetbal met veel plezier met mijn vrienden en heb voorlopig geen ambities richting een andere club. Dit seizoen willen we in de middenmoot eindigen, dan is het belangrijk dat we voor de winterstop tegen Reaal Dronten en BAS nog punten gaan pakken.”

    Bron BDU