• Zaterdag 16 september 2023 11:15

    Vol vertrouwen traden wij aan tegen Sparta Nijkerk JO17-3. Tot nu toe 3 wedstrijden gespeeld , 3 gewonnen. De selectie was wel een stukje smaller vandaag. Ramon moest zich ziek afmelden, Steffan is nog geblesseerd en Jonathan een dagje weg. Zo was het puzzelen in de verdediging, waar slechts 3 verdedigers overbleven. Interim-trainer Hendri toverde niet 1 , maar 2 konijnen uit zijn hoed. Aanvaller Tjeerd werd tot linksback gebombardeerd en vanuit de JO16 zou Rowan aansluiten in de 2e helft.

    Stroe begon goed aan de wedstrijd, al vrij snel kon Kevin vanaf rechts uithalen, maar zijn schot verdween diagonaal naast het doel. Een paar minuten later ontsnapte Stroe aan een penalty. Een lange bal van achteruit de verdediging van Sparta schatte keeper Ryan iets verkeerd in. Hij zag de snelle buitenspeler voor een bal aan en torpedeerde hem op randje 16. De scheidsrechter legde de bal echter net buiten het strafschopgebied. Het was uitstel van executie. De bal verdween langs de muur op , hard in het doel. 0-1. Niet veel later stond het ook 0-2 nadat Sparta alle ruimte kreeg om te schieten op het doel. De 0-3 na 20 minuten spelen was een lachertje. Een voorzet vanaf rechts tikte de spits met zijn hand binnen, iedereen zag het, behalve de scheidrechter en vlagger, waardoor het doelpunt telde. Kevin schoot van zo’n 25 meter de aansluitingstreffer schitterend binnen via de onderkant van de lat. 1-3. Stroe begon wat beter in de wedstrijd te komen. Esri was ondertussen op de bank beland na een stevig duel. Gevreesd werd er voor zijn kniebanden. Ruben maakte zijn 1e minuten in de JO17. Stroe zat ondertussen zonder wissels, maar de JO16 was nog aan het spelen. Hopen op dat wij zonder schade de rust zouden halen. Echter zorgde Stroe persoonlijk voor de 1-4 op slag van de rust. Een terugspeelbal op randje 16 wilde Ryan hard wegschieten, maar raakte de bal volledig verkeerd en schoot de bal in het klokkenspel van Corne die een meter verder stond. De spits kon simpel de bal in het lege doel schieten, terwijl Corne een heel compositie van de comedy capers liet horen.

    Met een 1-4 ruststand zocht Stroe de kleedkamers op. De ploeg was er ziek van, misschien kwam dat ook omdat er een aantal een leuk feestje vrijdag hadden gehad en vandaag niet zo fit waren. Dat kregen ze ook even te horen.

    Er werd de 2e helft een antwoord verwacht van het team. Rowan en Maik(JO16) kwamen het veld in voor Corne en Twan. Esri gaf ondertussen aan dat hij toch wel weer wilde gaan spelen in de 2e helft. Het antwoord duurde wel geteld 3 minuten. Een mooie aanval over de rechterkant en met een mooie 1-2 tussen Ticho en Kevin scoorde Ticho de 2-4. Stroe bleef knokken voor meer doelpunten en gaf ondertussen geen kansen meer weg. Het geluk was halverwege de 2e helft aan de zijde van Stroe. Een voorzet van Marijn werd weggewerkt door een verdediger van Sparta Nijkerk, maar hij schoot tegen Ruben op en de bal verdween pardoes in het doel. 3-4! Zou het dan toch nog gaan gebeuren? Diverse corners kreeg Stroe, maar onze kerktorens Daan, Rik en Jeffrey schampte elke keer de bal, in plaats van op het doel te koppen. Ruben kreeg de grootste kans, maar schoot de bal naast het doel. In laatste secondes probeerde Kevin met een schwalbe nog een penalty te versieren, maar Scheidsrechter vd Horst trapte er niet in en terecht! Zo verloor Stroe JO17 haar 1e wedstrijd van het seizoen. Een belabberde 1e helft en een goede 2e helft. We gaan de feestweek bij v.v. Stroe, dan kunnen we deze wedstrijd snel vergeten. Het 75-jarig jubileum gaat groots gevierd worden.

    Toeschouwers, weer bedankt voor jullie komst!