• Zaterdag 23 maart 2019 11:00

  Vandaag stond de wedstrijd op het hoofdveld gepland. Voor de jongens was dit erg belangrijk. Al weken was de vraag wanneer we weer eens hier konden spelen. Hier moest wel iets tegenover staan. Strijd, leuk voetbal en de 3 punten. Dit werd beloofd door de groep. Al vroeg in de ochtend moest Stroe een tegenvaller verwerken. Keeper Pelle verstapte zich bij een andere wedstrijd en had heel veel last van zijn enkel. Dit zag er niet goed uit. Justin v.d. Broek uit de JO14-1 was bereid om te mee te gaan spelen. De opstelling zag er als volgt uit:
  Jacco-Oscar-Johnny
  Rik-Gerben-Jaron
  Dymas-Mitchel-Sander-Sven
  -----------Justin------------------
  Wissels: Maurice en Rowan

  Het spel golfde de 1e 20 minuten op en neer. Batavia was wat sterker dan Stroe, maar ze creëerde geen kans, omdat de verdediging weer eens op slot zat. Met name Dymas was ijzersterk en daar werd de tegenstander wel eens moedeloos van. Keer op keer gooide Dymas de dobbelsteen op 6. Toen de dobbelsteen een keer op 1 viel was het ook gelijk raak en ging de tegenstander er geblesseerd af. Stroe kreeg wel een aantal kansen via Oscar en Johnny, maar het was Gerben die de 1-0 binnen schoot na een mooie soloactie. Johnny had hier na de 2-0 moeten scoren, maar strandde op de keeper. Een prachtige voorzet van Jacco kon net niet binnen gewerkt worden door Oscar. Maurice verving 10 minuten voor tijd Johnny. Tot aan de rust bleef het 1-0. Tijd voor een bekertje limonade.

  In de kleedkamer werden wat punten benoemd. Met name het middenveld moest meer gaan combineren, want de mid-mid van Batavia was een behoorlijk goede speler, maar had al last van kramp, dus die moest Stroe aan het lopen krijgen. Rowan verving Sven, Johnny verving Jacco. Maurice had er zin aan vandaag zei hij. Dit was zijn dag, dus de dobbelsteen op 6!

  De 2e helft was amper begonnen of het middenveld had de bewuste speler al aan het strompelen gekregen. Met kramp moest deze speler vervangen worden. De wedstrijd zelf werd er niet mooier op. Jaron veroverde de bal van de linksback, maar kreeg vervolgens wel zo’n rotschop. De gele kaart was dik verdient, maar de rode kaart was meer op zijn plaats geweest. De begeleiding van Batavia liet zich ook steeds vaker onbeleefd horen. Een stuk respect naar de prima fluitende scheidsrechter was beter op zijn plaats geweest! Het moment van de wedstrijd kwam rond de 20e minuut in de 2e helft. Na een afgeslagen corner kreeg Gerben op hoek 16 de bal in zijn voeten, met de rug naar het doel, achter zijn standbeen langs passeerde hij zijn tegenstander, nummer 2 kapte hij uit, nummer 3, 4 en 5 passeerde hij moeiteloos en schoof de bal langs de keeper op het doel in. 2-0!!! Wat een prachtig doelpunt van Gerben. Hierna ging Maurice dobbelen. De 1e keer viel de steen nog op 1. Hij schoof de bal in riante positie naast het doel, maar 5 minuten later gooide hij de dobbelsteen wel 6 en schoot een rebound schitterend binnen! 3-0! De 4-0 viel vrij snel er na. Oscar was veel sneller dan de verdediging en ronde prima af. 4-0! Onze gastspeler Justin had weinig te doen gehad vandaag, maar in de laatste minuut liet hij wel zijn kwaliteiten zien en dook een bal in de korte hoek er prima uit. Stroe pakte de 3e overwinning alweer in de voorjaars competitie. Prima resultaat en met vlagen is het spel ook erg goed. Volgende week zijn we een weekje vrij. Dobbelsteen kan de kast in.

  Man of the Match: Dymas Sudmeier en Jacco van kooten