• Zaterdag 9 september 2023 10:15

  In dikke mist vertrokken wij vandaag naar Terschuur, maar daar aangekomen was het helemaal opgeklaard. Onder een strakblauwe hemel mochten wij aantreden tegen Terschuurse Boys. Een hoop jongens zitten bij elkaar in de klas en voor Terschuur was de buit al wel binnen, want ze zouden dik gaan winnen van ons. Een hoop gezelligheid vooraf en dat maakt zo’n derby alleen maar leuker. Compleet waren wij niet. Ruben had een Quad wedstrijd en Steffan had zijn hak overbelast.

  In de 1e 25 minuten was het een gelijk opgaande wedstrijd. Terschuur was voetballend wat beter, maar ze creëerde geen enkele kans. Stroe kwam er soms gevaarlijk uit. Vaak via de rechterkant waar Marijn een prima 1e helft speelde. Hij verdiende diverse corners, maar hier werd niets mee gedaan. Het was ondertussen behoorlijk warm geworden en met een 0-0 tussenstand was het tijd voor een drinkpauze. Tjeerd kwam het veld in voor Twan en Tjeerd was gelijk succesvol. Na een half uur spelen stak Kevin de bal tussendoor en Tjeerd ronde heel goed af. 0-1. 2 minuten later was 0-2. Daan stoomde mee op, kreeg de bal terug van Ticho en van een meter of 25 schoot hij de bal hard en laag over de grond in de hoek, de keeper was kansloos.
  Het mooiste moment van de wedstrijd kwam vlak voor de rust. De uitstekend spelende Esri kon aan de linkerkant vrij uithalen op zo’n 25 meter van het doel, maar in plaats daarvan zette hij Kevin met een geweldige stift bal vrij voor de keeper, helaas schoot Kevin de bal op het dak van het doel. Met een 0-2 voorsprong gingen we de rust in.

  Ramon moest noodgedwongen afhaken met een blessure aan zijn hak. Corné kwam erin. Jonathan ging linksback spelen, Corné aan de rechterkant. Voorin werd Kevin uit de spits gehaald, hij had een moeilijke 1e helft en kwam nauwelijks aan voetballen toe. Twan de spits in, Kevin op rechts en Marijn even wissel.

  Het had succes. Kevin was een plaag voor de tegenstander in de 2e helft. Kevin schoot zowel de 3-0 als de 4-0 binnen, na mooie acties. Rik had de 5-0 op zijn slof, maar de bal verdween in het zijnet, ook de volgende kans was voor Rik, maar nu stuitte hij op de keeper. Kevin werd gewisseld voor Marijn en ook die kreeg de mogelijkheid op de 5-0, maar weer lag de keeper in de weg.
  Keeper Ryan had een rustige dag. Terschuur creëerde geen enkele kans, maar dat was vooral de verdienste van onze verdediging. Daan en Jeffrey stonden als een blok in het centrum. Aan de zijkanten stonden de 1e helft Corné en Ramon goed te verdedigen, de 2e helft deden zowel Corné als Jonathan ook aanvallend heel goed mee. Tjeerd maakte het mooiste doelpunt van de dag. Hij kreeg de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied en net voordat de verdediger bij de bal was, schoot hij de bal prachtig over de keeper heen in de kruising. 5-0! In de laatste minuten scoorde Terschuur uit het niets de 5-1. Ze kregen zelfs nog kansen op meer. Stroe vond het wel prima. Scheidsrechter vd Weerd floot een goede wedstrijd en ook hij vond het een leuke en sportieve wedstrijd. Daar konden wij het alleen maar mee eens zijn. Trainer Marco is deze maand afwezig i.v.m. een werkvakantie op Curaçao en stuurde via de app dat hij trots op het team was.

  Komende zaterdag spelen wij thuis om 11.15 tegen Sparta Nijkerk JO17-3. Ook dan hopen wij op veel toeschouwers. In Terschuur zagen diverse familieleden van spelers langs de kant staan. Erg leuk!