• Stroe is de competitie uitstekend begonnen. In eigen huis werd dankzij twee doelpunten in het laatste kwart van de wedstrijd met 2-1 afgerekend met het hoog ingeschatte Lelystad’67.

    Na een geslaagde feestweek rond het 75-jarige jubileum van de club begon VV Stroe met een week vertraging aan de vierde klasse B, een geheel nieuwe competitie met veel kilometers richting het noorden. Na een matige tweede seizoenshelft kende de vernieuwde formatie van trainer Jan van den Heuvel een wisselvallige voorbereiding met een hoopgevende afsluiting van de bekercompetitie tegen VV Barneveld. Van den Heuvel: ,,Na een lange voorbereiding was het duidelijk dat het nu moest gebeuren. Door de uitgestelde competitiestart was er extra spanning, ondanks dat ik al heel lang meeloop was ik ook erg gespannen. In het eerste half uur stonden wij ook stijf van de spanning.”

    Met Lelystad’67 trof Stroe op Sportpark De Bosrand een opmerkelijke tegenstander. Na het kampioenschap van 2011 speelde de oudste club van Lelystad zelfs een seizoen in de eerste klasse om uit te groeien tot een stabiele en ambitieuze tweedeklasser met veel talentvolle jeugdspelers. Twee seizoenen geleden werd met drie nederlagen met dubbele cijfers en degradatie naar de derde klasse al de neerwaartse spiraal ingezet. Vorig seizoen werd helemaal een inktzwarte bladzijde voor de club uit Flevoland, in november moest het bestuur het nog puntloze eerste elftal uit de competitie van de latere kampioen VVOP terugtrekken wegens personele problemen. Dit seizoen maakt Lelystad’67 met veel nieuwe spelers een herstart op vierde klasse niveau, vorig week resulterend in een 3-1 zege op Elspeet.

    In de eerste helft zonder veel kansen lag het initiatief duidelijk bij Lelystad’67. Stroe had al snel door dat door de hoge druk van de opponent een gedegen opbouw geen goede optie was en koos veel voor de lange bal. Na rust kwamen de bezoekers op knullige wijze op voorsprong toen doelman Pelle van Asselt een te korte terugspeelbal tegen een inlopende aanvaller aanschoot. Stroe toonde echter veerkracht en invaller Giovanny van Dijk scoorde al snel uit een corner de gelijkmaker. Op aangeven van diezelfde Van Dijk scoorde Dylan Morren op fraaie wijze tien minuten voor tijd het winnende doelpunt: 2-1. Trainer Van den Heuvel: ,,Het was een moeilijke en zware wedstrijd waarin Lelystad de betere ploeg was en meer kansen kreeg. Wij hebben ons aangepast aan de tegenstander en de uiteindelijke zege maakt me trots en blij. In de slotfase hebben we de overwinning onder toeziend oog van veel enthousiaste supporters op de voor ons kenmerkende wijze met veel strijd over de streep getrokken.”