• Zaterdag 18 Mei 2019 11:15

  Nog 2 wedstrijden te gaan en de competitie zit er alweer op. Na de zeperd van vorige week (1-6) mochten we vandaag aantreden bij FC Horst JO17-3. Een ploeg die rond de 8e positie bivakkeert. Wellicht dat er vandaag punten te halen waren. In de kantine bij FC Horst dronken de rijders en begeleiding (Gert Schut, Jan Morren, Han Brandsen, Henri vd Pol, Gert vd Bor en Hendri Evers) gezellig een bakje koffie en aten daar een saucijzenbroodje. De boys waren met een goede warming up bezig. De opstelling stond al in de app deze ochtend. Een iets andere opstelling (Dankzij Rik) en de zag er als volgt uit:
  Jacco Johnny
  Gerben
  Jaron Rik
  Sander
  Sven-Mitchel-Dymas-Rowan
  Wissels: Maurice en Oscar

  In de 1e 5 minuten van de wedstrijd is Stroe wat slordig, waardoor FC Horst 2 keer richting het doel kan schieten, maar dit levert gelukkig geen treffer op. Gerben krijgt in de 7e minuut een enorme kans, alleen voor de keeper schiet hij de bal via de buitenkant van de paal naast het doel. Na een kwartier spelen komt Stroe op achterstand. Rowan en Dymas verdedigen niet kort genoeg en deze ruimte is voldoende om Pelle kansloos te laten. 1-0. Beide ploegen creëren weinig kansen, vooral veel strijd op het middenveld. Een schot van Gerben gaat naast het doel. In de 25e minuut komt Oscar in de ploeg voor Rik. Oscar had onmiddellijk zijn stempel kunnen drukken. Een voorzet van Gerben komt via Johnny voor zijn voeten, maar van 5 meter afstand schiet Oscar op de keeper. Dit had zeker een goal moeten zijn. Nog voor de rust krijgt Stroe via Oscar (op de keeper) en Gerben(naast) enorme kansen op de gelijkmaker. De bal wilde er gewoon niet in. Wat het zo’n dag?

  In de rust werd er rustig over de 1e helft gepraat. De kansen waren er, dus er zou toch wel een keer gescoord worden?

  In de 2e helft verving Maurice Jacco. Al binnen 5 minuten kreeg Stroe een grote kans. Hoewel FC Horst in de aanval was. Sven greep in de verdediging heel goed in en de bal zeilde over iedereen heen richting het strafschopgebied van FC Horst, waar Oscar snel bij was, maar hij schoot veel te gehaast hoog naast het doel. Dit leverde hem zelfs behoorlijk commentaar op van zijn vader. Stroe was de 2e helft zeer sterk. Achterin hielden Dymas, Mitchel, Sven en Rowan goed stand. Pelle had een rustige 2e helft. De 4 op het middenveld leverde veel werk en combineerde er goed op los. De inzet van iedereen was geweldig, maar de stand was nog altijd 1-0. Er moest wat veranderen. Johnny die wissel zat door een bloedneus, kon het veld weer in, Rowan ging eruit. Sander voorstopper, Johnny spits, Jaron mid mid en Gerben op de linkshalf. Stroe ging nog beter spelen. Met name Jaron weer als mid mid was weer een genot om te zien voetballen. Jacco verving Sven. Jacco als verdediger was een gok, maar voorin kon niet weer gewisseld worden. Een kopbal van Maurice uit een corner kwam precies in de handen van de keeper. De tijd tikte ondertussen door. Nog zo’n 10 minuten te spelen. Gerben maakte zich kwaad, vroeg om de bal, speelde ongeveer 6-7 tegenstanders!!! uit en schoof de bal langs de keeper op het doel in 1-1!!!!! Eindelijk het doelpunt die de ploeg verdiende. Wat een geweldige actie van Gerben. Langs de lijn waren we amper bekomen van dit doelpunt of Stroe zette de wedstrijd volledig op zijn kop. Oscar schoot de bal vanaf eigen helft over de verdediging heen, waar de keeper twijfelde of hij zou uitkomen, was het onze Johnny die wel in deze bal geloofde en op randje 16 was Johnny net iets sneller dan de keeper en hij tikte de bal langs hem op het doel in. 1-2!!! Ongelooflijk dat Stroe alsnog de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Een geweldige veerkracht. In de laatste minuut moest Pelle nog gestrekt om een bal uit de hoek te duiken. Zo bleef het 1-2 en won Stroe dik verdiend van FC Horst. In de kleedkamer werd er gezongen, de sfeer was uitstekend.

  Om een man of the match aan te wijzen is moeilijk in zo’n wedstrijd. Was het Gerben? Of Jaron, of Johnny? Iedereen was geweldig vandaag en dat mag ook wel eens gezegd worden!

  Namens de begeleiding en rijders, bedankt voor deze prachtige wedstrijd!