Toen de rook van de Tweede Wereldoorlog was opgetrokken ontstond er in Stroe een nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding: verenigingsvoetbal. Het idee ontstond op het terrein van houthandel De Bruin, waar al regelmatig gevoetbald werd.
Vergadering nummer één werd genoteerd in Hotel Van de Weij. Tijdens dit gebeuren werd afgesproken de club voorlopig V.V. Stroe te gaan noemen en dat de clubkleuren blauw en wit moesten zijn.
Het eerste officiële veld lag bij de "Zaadeest" aan de Wolweg. Het stuk afgeplagde hei werd ter beschikking gesteld door Beert Polstra. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van de vereniging en de eerste levensjaren van de club.
De eerste ledenlijst die gemaakt wordt komt uit het seizoen 1949/1950. Het competitiedebuut van de jonge vereniging vindt plaats in hetzelfde seizoen. De eerste ledenvergadering heeft als datum 26 oktober 1951, de eerste vergadering van de club. Hiervoor werd er nooit vergaderd en was er zelfs geen bestuur.
Tijdens deze vergadering verandert het bestuur de clubkleuren. Op Hemelvaartsdag 1953 speelt Stroe voor het eerst in het nieuwe tenue: een wit shirt met
blauwe strepen, witte broek en blauw/witte kousen. In 1971 wordt het tenue wederom aangepast: de blauw/witte strepen maken plaats voor het bekende zwart/rood.
In 1955 verruilt de voetbalvereniging het terrein bij de "Zaadeest" voor een speelveld van Job Verbeek. Ze moesten deze plek echter delen: voorwaarde voor het gebruik van het veld was dat de koeien er doordeweeks op moesten. Dat leverde op zaterdagmorgen wat extra schoonmaakwerkzaamheden op.
Overigens was onze club in deze periode haar tijd al een beetje vooruit. Er was namelijk de beschikking over verlichting. Het enige probleem waren de slechts 10 aanwezige ampère, maar met wat goed richtwerk was het speelveld goed te verlichten.
Op 15 november 1958 viert de club haar 10-jarige bestaan en in 1960 wordt de vrije zaterdag ingevoerd. De eerste die op zaterdag ging voetballen waren de A-junioren, toen nog met de leeftijden 12 tot en met 14 jaar.
Het seizoen 1962/1963 hield behalve een mooie competitie ook een nieuwe speelplaats in. Het hele circus verhuisde naar het terrein van Job Verbeek vlak bij de familie Borgers, daar waar nu de A1 bezit heeft genomen van de ruimte. Het veld, dat geopend werd op 25 augustus 1962 bleef in gebruik tot en met juli 1965.
De al genoemde A1 zorgde er voor dat de vereniging wederom moest verplaatsen en ditmaal vond men onderdak bij de ouders van Henny Mensink.
20 Januari 1967 werd een gedenkwaardige dag, want op die dag werd Jan van de Weij als eerste tot erelid benoemd. Na hem volgden Arie de Bruin, Bart Pater, Bart Borgers en Jan Ratterman.
In augustus 1969 kreeg Stroe bericht dat de gemeente een lening van twee ton kon krijgen, hetgeen ervoor zorgde dat de ze grond kon kopen voor de voetbalvereniging. Zodoende kon men twee jaar eerder starten met de aanleg van twee velden, om precies te zijn op 7 maart 1970. In 1971, met vier kleedkamers ernaast, waren ze klaar. De aankleding van het sportpark ging verder in 1976, toen er met toestemming van de gemeente een kantine werd gecreëerd.
Omdat Stroe de eerste vereniging van de gemeente was die zelf het clubhuis in elkaar mocht knutselen werd er 53.000 (24.050,35 euro) gulden uitgespaard. De opening geschiedde op 3 december 1976 door burgemeester Asschof.
In 1986 krijgt Stroe de mogelijkheid om een overdekte tribune te bouwen. Door het werk van vele vrijwilligers ontstaat een tribune met tweehonderd zitplaatsen. Een mooi cadeau voor de viering van het 40-jarig bestaan, twee jaar later op 15 november.
In 1993 kwam de gemeente met het idee om Stroe de kantine te laten kopen. Uiteraard maakte Stroe gebruik van die optie. In 1996 werd er uitgebreid. De bestuurskamer werd bij de kantine aangetrokken en er werd ook een nieuwe gebouwd.