• STROE Dankzij een overtuigende 6-0 overwinning op Ede/Victoria is Stroe de eerste koploper van de vierde klasse C. De zege was de grootste overwinning van Stroe sinds 13 april 2019, het seizoen waarin Stroe als kampioen voor drie jaar afscheid nam van de vierde klasse.

    Op Sportpark De Bosrand ging het team van trainer Jan van den Heuvel halverwege met een 3-0 voorsprong rusten dankzij doelpunten van Dylan Morren, Milan van Essen en een prachtige treffer van Ivar van den Brink. Dylan Morren kreeg vorige week in het bekertreffen tegen Veluwse Boys een rode kaart, maar deze werd door de KNVB geseponeerd waardoor de hardwerkende en snelle aanvaller gewoon speelgerechtigd was. In het tweede deel was Stroe wederom driemaal trefzeker, eenmaal via Dylan Morren en tweemaal via invaller Roy Groenevelt. Doelman Pelle van Asselt kreeg voor het eerst sinds november 2021 geen tegentreffers in competitieverband.

    Ondanks het behoorlijke kwaliteitsverschil tussen Stroe en Ede/Victoria was trainer Van den Heuvel een tevreden coach: “Wij hebben redelijk eenvoudig gewonnen en uiteraard ben ik wel blij met het resultaat. Als nieuwe trainer ben je toch altijd zoekende, enerzijds wil je laten zien dat jij de keuzes maakt en aan de andere kant heb je nog niet alle informatie. Gelukkig heb ik genoeg ervaring en dan kun je ook op je gevoel vertrouwen, zo pakte de keuze om met Tim van Essen als middenvelder te spelen goed uit. Na de pijnlijke degradatie proberen we met z’n allen om het weer op de rit te krijgen en dan is dit een prima overwinning van het collectief, want ook de drie invallers deden het goed.”

    Zaterdag reist Stroe af naar Renkum voor de ontmoeting met Redichem.