• Zaterdag 3 februari 2024 12:30

    Eindelijk de wei in! Onze 1e pot voetbal van 2024. Het heeft even geduurd, maar fase 3 is begonnen. Uit tegen VVOG JO17-2. Vooraf ging het allemaal niet vanzelf. Een grote lijst met afwezige spelers. Geblesseerd: Corne, Tjeerd, Marijn en Ruben, ziek: Jeffrey. Gelukkig konden we gebruik maken van Sem vd Hazel, Siebe Hiskemuller en Bram van den Bosch(het kleine broertje van Kevin, maar dan een kopje groter) Ondanks de blessure waren Ruben en Corne wel aanwezig, zelfs de opa en oma van Corne, onze trouwe supporters waren aanwezig. Ook vaste vlagger Wim was afwezig vanwege een cursus en daarom vlagde vandaag de vader van Ticho.

    Trainer Marco had een mooie opstelling neergezet en Stroe ging voortvarend van start. Veel balbezit. Een schot van Daan in de 5e minuut was het 1e wapenfeit van Stroe. De bal verdween in de handen van de keeper. Steffan schoot niet veel later na een goede bal van Kevin de bal hard, maar rakelings over het doel. Ook Twan kreeg een enorme mogelijkheid na goed voorbereidend werk van Kevin, Ticho en Rik. Maar in vrijstaande positie schoot hij de bal naast het doel. Ook Siebe zag zijn inzet net naast het doel verdwijnen na een prachtige bal met buitenkantje rechts. Keepertje Ryan had niet veel te doen, een paar terug speelballen van Daan en toch ineens een zondagsschot van een meter of 25 vol op de lat bij vvStroe. Hier kwamen we goed weg, Na een half uur spelen stond het nog altijd 0-0. Ruim 70% balbezit, maar het veld was zo hobbelig, dat de koeien bij ons in de buurt er nog niet op willen lopen. Het was moeilijk om mooie combinaties te maken. Ticho begreep dat ook en vuurde na 32 minuten spelen ineens van een meter of 20 af en de bal hobbelde precies voor de keeper iets op en verdween mooi in de hoek. 0-1! Keeper Ryan maakte het voor de rust nog even spannend , door een overstapje te doen, maar ook de spits trapte erin, Waarna Sem simpel kon opruimen. Met een magere 1-0 voorsprong gingen we de rust in.

    Net na de rust dachten we even iets te makkelijk over, ondanks 4 verdedigers van vvStroe om de spits heen, kon deze toch uithalen. 1-1. Rik kreeg hierna gelijk een grote kans, maar de keeper tikte de bal uit de hoek. Uit de corner schoot Siebe op het doel, weer de keeper, de bal werd weer ingebracht. Nu kopte Daan goed richting doel, maar weer werd de bal voor de doellijn weggehaald. Bram van de Bosch kwam het veld in voor Esri. Er volgde wat wijzigingen op het veld. Bram kwam achterin te staan en Steffan schoof door na het middenveld. Al snel kreeg Stroe door een handsbal een penalty mee. Aanvoerder Ticho schoot de bal onberispelijk hard onder de keeper door. 1-2. Niet veel later scoorde Daan uit een corner met een zeer knappe kopbal. 1-3. Na een uur spelen viel ook de 1-4. Ticho had een goede actie aan de linkerkant, dook het strafschopgebied in en gaf de bal hard en laag voor, waar de uitstekende spelende Siebe de bal binnenschoot! Een mooi moment voor Siebe, die vandaag voor het eerst weer een volle wedstrijd speelde na het zware ongeluk van vorig jaar en zijn knie aan diggelen lag. Esri verving Rik nog in de laatste 10 minuten en scoorde vervolgens ook nog schitterend door de bal hard in de korte hoek te schieten en via de keeper verdween de bal in de kruising. 1-5, dit was ook de eindstand.

    VVOG bedankt voor de gastvrijheid en de sportieve pot. Volgende week spelen we thuis om 12:30 op het hoofdveld tegen Unicum JO17-3. Tot dan!