• Zaterdag 1 februari 2020 14:30

Vorig seizoen(2018-2019) had v.v. Stroe sinds lange tijd geen JO19 meer, Ook een JO17 was bijna niet haalbaar. Met een zeer jonge JO17 werd er in de 3e klasse gestart en sloot de najaar competitie(2018) keurig als 8e af. In voorjaar van 2019 sloot Stroe JO17 de competitie als 5e af. De weg omhoog was ingezet. Dit seizoen werd er weer gestart in de 3e klasse. De najaar competitie(2019) werd prima afgesloten met een 3e plek op de ranglijst. Een competitie met (zeer) lastige wedstrijden, maar ook een aantal makkelijke wedstrijden. De KNVB deelde Stroe vervolgens in bij de 2e klasse. Een loodzware competitie(voorjaar 2020) voor Stroe, zeker als je weet dat je moet openen tegen VVOG JO17-2 (degradant 1e kl), SDVB JO17-2(3e in de 2e kl) en Veensche Boys JO17-1 (4e in de 2e kl)

Maar, Dit is wel waar v.v. Stroe naar toe wil! 2e klasse en dus zo hoog mogelijk voetballen tegen zeer sterke tegenstanders. Hierdoor gaat het niveau van v.v. Stroe alleen maar omhoog! Te beginnen bij VVOG in Harderwijk. We waren ruim op tijd, want de derby VVOG 1 – DVS 1 was ook deze middag, dus het beloofde erg druk op het sportpark van VVOG te worden. Kleedkamer 24! en veld 3 werden aan Stroe toe bedeeld. Veld 3 was een grasveld, waar “Knollenveld” beter tot zijn recht kwam. Aron was vandaag met de JO15-2 mee en de 14 spelers van de JO17 die overbleven kregen de volgende opstelling te horen:
    ---Jacco--------Johnny---
    ----------Gerben-----------
    Jaron-Sander-Partick
    Sven-Mitchel-Dymas-Rowan
    ----------Pelle--------------
    Wissels: Rik, Luca en Oscar
    Afwezig: Leider Gert

Vanaf het begin had Stroe het lastig. VVOG was erg bewegelijk en probeerde de bal snel rond te laten gaan. Het veld verhinderde dat behoorlijk en Stroe zat er ook kort op. In het 1e kwartier schoot VVOG een keer naast het doel van Pelle en een bal ging voorlangs zonder dat er een speler van VVOG dichtbij kon komen om te scoren. Stroe werd niet gevaarlijk, zodra het over de middenlijn heen kwam was de bal vaak alweer voor VVOG. Na een klein half uur spelen viel helaas de 1-0. Een solo door het midden van de verdediging heen werd simpel binnen getikt. Deze stand bleef tot aan de rust.

Na de rust kwamen Rik, Luca en Oscar in het veld voor Sven, Patrick en Johnny. Stroe ging meer naar voren spelen en VVOG had het lastig tegen het hardwerkend Stroe. De 1-1 hing zelf even in de lucht door diverse mogelijkheden. Die van Oscar was nog de grootste, alleen voor de keeper schoot hij hoog over het doel. Sander claimde een penalty, maar de scheidsrechter op leeftijd stond op te grote afstand om dit te beoordelen. Helaas gebeurde dit iets te vaak. Sander kreeg een rotschop op de helft van VVOG, wat met een VAR in de buurt gewoon rood was geweest. Ook Jaron kreeg het zwaar te verduren en aangezien hier te weinig tegen gedaan werd, ging Stroe even mee in deze strijd. Het spelbeeld werd er niet mooier door. Stroe kreeg via Gerben nog wel een mooie kans op de gelijkmaker, maar die schoot op de keeper. Uit het niets viel een kwartier voor tijd de 2-0 voor VVOG en was de wedstrijd eigenlijk wel gedaan. De 3-0 vlak voor tijd was voor de statistieken. Stroe had hard gevochten en er had wellicht iets meer ingezeten, maar een 3-0 nederlaag tegen een degradant uit de 1e klasse is een prima resultaat! Weer een stap vooruit gezet!

Ga zo door!!!

Man of the Match: Mitchel van Essen